Vätskebälte

För några veckor sedan införskaffade jag ett vätskebälte. Jag hade insett att jag blev ganska törstig när löparrundorna passerade tiokilometerssträcket ungefär. Jag ville ha ett bälte med flera mindre flaskor och hittade ett på intersport av märket ProTouch. Inget fancy alltså, men trodde att det skulle funka.

 

Vätskebältet. Två flaskor saknas på bilden. Sammanlagt rymmer de fyra flaskorna ca 700 ml.

Första provrundan höll det på att göra mig galen. Efter tio steg började det glida upp från höfterna och satt snart löst kring midjan. Otroligt irriterande, det var ingen idé att flytta ner det, några steg så hade det glidit upp igen. Här fanns utrymme för innovation.

Efter lite funderande köpte jag en sån där gummimatta som är tänkt att sätta på instrumentbrädan i bilen för att inte grejerna ska skjutsa omkring när man tar kurvorna på två hjul. Delade den i två bitar och limmade fast baktill på den del av bältet som inte är elastisk. Tanken var förstås att det inte skulle glida. Tog en milrunda, och det var klart bättre, men ungefär var annan kilometer fick man flytta ner bältet igen. Inte helt perfekt alltså.

Tog mig en funderare till, dags för drastiska åtgärder! Jag hade lite självhäftande kardborreband hemma. Satte en liten bit längst ut på vardera sidan av den bakre delen av bältet, tog på mig löpartightsen och spände på bältet. Lirkade sen försiktigt av mig bältet samtidigt som jag såg till att luddelen av kardborrebandet, alltså inte den taggiga delen, satt kvar på tightsen samtidigt som taggdelen satt kvar på bältet. Sen fram med symaskinen och sydde fast bitarna där de hamnat. Funkade perfekt. Vätskebältet satt exakt på plats, har sprungit 14 kilometer som mest nu utan att det rubbats. Bitarna av gummimatta tror jag egentligen är överflödiga. Och vill jag använda andra byxor  än tightsen är det bara att sy fast ett par bitar av den luddiga delen av kardborrebandet på samma sätt. Genialt om jag får säga det själv.

 

Lösningen. Den röda rektangeln markerar den lilla kardborrebiten som hindrar bältet att glida upp.

En liten varning på vägen om någon tänker använda min modifikation: När ni syr fast kardborrebandet – använd inte er frus bästa jeansnål. Limmet på kardborrebandet har en förmåga att klibba fast på nålen så den blir i princip förstörd…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>