Pulsband

Uppdatering: Om man skulle vara lycklig ägare till en iPhone 4s (eller nyare, när det kommer) så finns det nu ett pulsband som funkar direkt med blåtand: Wahoo blue HR , 890 spänn på Maxpuls.se. (Jag beställde mitt från Wahoo i USA innan det kommit till sverige, blev lite billigare, ca 700:-)

En stor nackdel med iPhone är de begränsningar som Apple av någon anledning lagt in i Bluetoothfunktionerna. Det går inte att ansluta vilka typer av Bluetoothenheter som helst, t.ex inte ett pulsband. Nu har jag dock hittat en lösning med ett bröstband och en liten mojäng som kopplas till kontakten på iPhone: Wahoo Fitness Run Pack

Wahoo FitnessRun Pack

Det verkar fungera klockrent. Men om man vill ha ”Audio cues” och varningar för träningszoner funkar inte Runkeeper. Där kan man bara få medelvärdet under löpningen vilket inte är särskilt intressant. Då funkar en annan app bättre i det avseendet: iSmoothRun. Den kan också exportera direkt till Runkeeper. Perfekt, kan man tycka, men det är ett litet aber med den appen också. Den kan bara exportera medelvärdet, inte den kontinuerliga mätningen. Damn! Jag skrev en förfrågan till företaget som gör appen och fick svar inom 5 minuter(!!!) att det är RunKeepers API (en programmeringsgrej, never mind) som inte kan hantera såna data, men att det kommer att fungera så småningom. (Uppdatering: Funkar nu.) Däremot kan man maila data från iSmoothRun till sig själv och sedan importera detta till RK och då får man alla data. Lite krångligt kan man tycka, men det funkar, och jag tror det finns ett ljus i tunneln som inte är ett tåg, efterfrågan på såna här funktioner är stor. Sammanfattningsvis kan man ändå säga att det funkar rätt ok, och antagligen bara kommer att bli bättre. (Jaja, jag vet. Androidnördar kommer nu att gapa om att Bluetooth funkar perfekt på Androidmobiler, utan begränsningar.)

Wahoo Fitness Run Pack finns i dagsläget bara att beställa från USA, rätta mig om jag har fel, går att beställa här . Kostar med frakt  (FedEx, framme på 8 dagar) $157.24, ungefär 1000 spänn. Och återigen, jag är inte sponsrad för att skriva detta.

Uppdatering: Fick någon vecka senare en faktura från FedEx för tull/moms och någon avgift: 319:- till alltså.

Uppdatering 2: Finns nu att beställa från Sverige: Maxpuls.se (1349:- inkl. frakt)

Så här ser det ut i Runkeeper när man fört över data via epost:

3 kommentarer till Pulsband

 1. Pingback: Sällskap i skogen | Maratonmannen

 2. Ted says:

  Tjena mannen.
  Jag tänkte önska mig ett pilusband som funkar med iphone till jul men det är lite svårt att fatta vad som funkar. Som jag ser det är det endast Wahoo som går att använda och samtidigt logga puls och GPS. Nike+ verkar inte kunna göra båda, och inte heller scoshe myTrek.
  Hur tycker du att den funkar med RunKeeper nu när en del buggar fixats? Sitter bandet bra och ger den tillförlitlig information?

  Vore trevligt att få höra din åsikt innan jag skriver till tomten…

  Hälsningar,

  Ted i Lule

  • Maratonmannen says:

   Ja, det enda jag vet som funkar med iPhone är Wahho/Ant+. Men jag har i princip gått ifrån Runkeeper och använder iSmoothrun som jag tycker funkar bättre, framför allt när det gäller GPSprecisionen. Däremot använder jag fortfarande Runkeepers hemsida för att logga allt. iSmoothrun exporterar direkt till Runkeeper om man vill. Bandet sitter bra och funkar perfekt. Har haft två tillfällen när det lagt av men vet inte om det är programvaran eller pulsbandet som krånglat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>