Träningsprylar

Under den här rubriken kommer jag att skriva en del om de prylar jag använder mig av. Är lite av en prylnörd, men använder bara sånt som gör träningen roligare på nåt sätt. Jag tänkte börja med lite historik. Min allra första träningspryl:

Året var 1981. Jag gjorde lumpen på ING3 i boden. Jag hade insett att jag hade urkass kondis (som de flesta av oss på min pluton), och försökte för första gången i mitt liv att göra något åt det. Genom att springa. Det gick väl hyfsat och min kondition blev bättre och bättre, men jag började tycka att det blev småtråkigt. En dag hade en kompis på luckan skaffat en riktigt cool grej. En liten bärbar kasettbandspelare med hörlurar som man kunde ha med sig överallt och till exempel springa med! Det var den första Sony Walkman, som vi i sverige kallade Freestyle.

Mirakelmaskinen

 

En sån måste jag ha! Nu var den ju ganska dyr så det fick bli en billig kopia som jag beställde från Ellos – men den såg exakt likadan ut. Ljudet var svajigt men jag glömmer aldrig första gången jag sprang med den. Jag flög fram längs Bodens gator med tonerna av Mike Oldfields ‘Platinum‘ i öronen. Det var en helt fantastisk upplevelse! Sen dess har jag i princip alltid sprungit till musik. Tekniken har förändrats men principen är densamma. Jag tycker helt enkelt att det går så mycket lättare att springa till musik. Jag föredrar fortfarande mest instrumental musik, gärna nån form av techno, men varvar även med Rock och Pop. Favoriter är Prodigy, Fatboy Slim, Guns n’ Roses, sånt där ‘lite äldre’ ni vet.

En intressant detalj: Hur länge tror ni att Sony Tillverkade kasettversionen av Walkman? Ganska länge visar det sig när jag kollar upp saken. Den sista leveransen från Sonys fabrik gjordes i April 2010. Efter drygt 30 år! Vilken annan elektronikpryl har haft sån livslängd? Dessutom lär den enligt vissa källor fortfarande tillverkas i Kina för försäljning i USA och Storbritannien…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>